„Ghid juridic pentru elevi” este un manual de educație juridică adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, conceput sub forma unui program de formare a unor cetățeni responsabili pentru faptele și acțiunile lor.
Realizat de specialiști în domeniul juridic, ghidul acoperă o problematică diversă de drept constituţional, drept penal, drept civil, drept administrativ, prevenirea corupţiei, dreptul mediului înconjurător, traficul de persoane, soluţionarea alternativă a conflictelor prin mediere.
Ghidul face parte din proiectul de formare și informare/educație juridică în școală ”Educație pentru viață”. Proiectul, implementat în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Iași, este inițiat de Asociația pentru Dialog în Justiție în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Direcția Generală Anticorupție din MAI.
Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt adolescenții, însă ghidul poate fi considerat un manual de educație juridică și pentru părinți sau cadre didactice, fiind recomandat ca material didactic în cadrul orelor de dirigenție, educație civică, sociologie, democrație sau ca lectură suplimentară.

Autori ai Ghidului juridic sunt: Dan Constantin Mâţă, Direcţia Generală Anticorupţie, Ioana Costea, Gabriela Lupşan, Maria-Ioana Michinici, Mihai Dunea, Vasile Dron, Carmen-Mariana Diaconu, Maria Păduraru. 

Răsfoiți Ghidul juridic aici:

Ghid-juridic-pentru-elevi-de-clasele-IX-XII