MAGIA LEGII - donează o carte juridică

campanie națională de educație juridică prin donație
Magia legii-donează o carte juridică reprezintă o campanie națională de educație juridică sub formă de donație. 
Visul nostru este să construim o lume mai bună, animată de oameni care-și cunosc drepturile și obligațiile, liberi, fericiți și mulțumiți de alegerile lor. 
Am demarat această campanie magică din dragoste pentru copii, din dorința de a le oferi un viitor mai bun și mai sigur. 
Dacă vrei să devii magicianul, sprijinul unui copil, alătură-te demersului nostru; dăruiește legea cuiva care are nevoie să o cunoască și să o înțeleagă.
Unul sau mai multe exemplare din cartea juridică magică, Codul penal pe înțelesul copiilor, mai exact contravaloarea acestora.
Inițiator al campaniei este Asociația pentru Dialog în Justiție, prin intermediul proiectului Orașul Juridic.

Campania magică de donații este deschisă în perioada 21 ianuarie – 21 martie 2021.

Scopul campaniei este să ne unim forțele în lupta împotriva infracționalității din țara noastră.
Donând o sumă minimă, dăruiți unul sau mai multe exemplare din „Codul penal pe înțelesul copiilor” unor minori care au nevoie de această carte.
Infracționalitatea juvenilă, dar și infracționalitatea în general, este în creștere.
Prin această donație, sprijiniți un copil să cunoască legea și îl ajutați să aibă șanse să devină un adult responsabil.
Această carte explică aspecte juridice esențiale din domeniul civic și juridic.
Educarea în spiritul legii trebuie să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi, cei care ne înconjurăm de copii, deoarece doar explicându-le ce este legea, îi putem susține să crească oameni buni, corecți, liberi.
„Codul penal pe înțelesul copiilor” îi îndrumă pe copii să cunoască, să respecte, să înțeleagă și să aplice corect legea.
„Codul penal pe înțelesul copiilor” cuprinde informații de bază din legea penală, punând accent pe câteva aspecte importante, precum:
– Partea generală: un capitol care explică ce este legea penală, care sunt limitele de aplicare ale legii penale, ce este infracțiunea, ce sunt pedepsele, care sunt măsurile de siguranță, ce este minoritatea, care sunt cauzele care înlătură răspunderea penală.
– Partea specială: un capitol care explică infracțiunile contra persoanei, traficul de persoane și infracțiunile conexe, infracțiunile contra patrimoniului, infracțiunile privind autoritatea și frontiera de stat, infracțiunile de fals, infracțiunile care aduc atingere unor relații privind conviețuirea socială, infracțiunile electorale, infracțiunile de genocid, contra umanității și de război, faptele de corupție, prevenirea consumului și a traficului de droguri.
– Din povestirile Liei: un capitol special ce analizează situații juridice cu care s-ar putea confrunta fiecare copil în viața de zi cu zi. Lia este Povestitorul cărții juridice, numele purtând semnificația de LIBERTATE.
– Codul profesiilor juridice: cuprinde profesiile pe care le poate îmbrăca orice absolvent de studii juridice.
– Rebusuri juridice.
– Imagini de colorat.
Participând la campania noastră, oferiți unui copil un dar magic: legea, într-o formă simplă, explicativă, atractivă, utilă.
Codul penal pe înțelesul copiilor a fost realizat în cadrul proiectului Orașul Juridic, de către specialiști în domeniul juridic.
Povestea noastră este una simplă dar magică, evident.
O echipă de oameni pasionați și motivați să insufle copiilor dragostea pentru lege a muncit la redactarea și elaborarea Codului. Pentru munca sa, echipa nu a fost remunerată, toți specialiștii implicați în proiect făcând voluntariat.
Co-autorii Codului sunt avocați, cadre universitare, notari, arbitri judiciari dar și instituții cu rol în educația și protecția omului: Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Direcția Generală Anticorupție, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.
Primăria Municipiului Iași a susținut financiar proiectul, finanțând tipărirea Codului pentru un număr limitat de exemplare, care deja a ajuns în centre de plasament, în centre de dezbatere civică, în biblioteci școlare, județene, naționale etc.
În prezent, stocul limitat de exemplare a fost epuizat iar solicitările din partea copiilor/profesorilor/părinților de a intra în posesia Codului sunt foarte de multe.
Deoarece nu dispunem de fonduri proprii pentru a răspunde pozitiv acestor solicitări, am lansat campania națională „Magia legii – donează o carte juridică”, căreia vă rugăm să vă alăturați, pentru a ajunge împreună acolo unde este nevoie.
A. Ne adresăm oricărei persoane fizice sau juridice care dorește să schimbe în bine viața unui copil defavorizat (din mediul rural sau urban), care nu își permite financiar achiziționarea unei cărți juridice.
Donați minim 33 lei și faceți un dar de neprețuit unui copil cu o situație financiară precară: un exemplar din „Codul penal pe înțelesul copiilor” va ajunge la acest copil, pentru a-l motiva să crească liber și fericit.
Visăm să ajungem la copiii din mediul urban, dar și la cei din mediul rural, acolo unde știm câtă nevoie este de a cunoaște și înțelege legea.
De foarte multe ori, infracționalitatea este crescută pe fondul necunoașterii legii, oamenii devenind victime sau infractori din cauză că nu își cunosc drepturile și obligațiile.
Salvați un copil de la o infracțiune, donați-i această carte juridică!
B. Ne adresăm părinților și profesorilor care vor să-și educe copiii în spiritul legii.
Vorbiți cu părinții, profesorii din școala/clasa/centrul în care studiază copilul d-voastră și adunați minim 20 de donatori magici dintr-o școală/clasă/centru.
Pentru acest gest extraordinar, grupul va fi recompensat astfel:
vom aduce 25 de exemplare din „Codul penal pe înțelesul copiilor”, cu 5 exemplare în plus (20 + 5 în plus).
specialiștii noștri juridici vor preda o oră de educație juridică în școala/clasa/centrul donator (valabil doar în zona Iașului).
Donați minim 33 de lei pentru un exemplar magic din „Codul penal pe înțelesul copiilor”. Pentru a ne încadra în costul tipăririi și al livrării, este necesar ca grupul să fie format din minim 20 de donatori magici.
Ajutați un grup de copii să cunoască legea, puneți bazele unei lumi mai bune!
Dacă doriți să contribuiți la educarea și creșterea în spiritul legii a unui copil, dacă doriți să-l sprijiniți să cunoască legea, intrați în comunitatea noastră magică de oameni buni, OAMENI MAGICI.
Pentru a deveni oameni magici, aveți la dispoziție două variante magice:
A. Donați minim 33 lei în contul nostru și un exemplar din „Codul penal pe înțelesul copiilor” va ajunge la un copil defavorizat (din mediul rural sau urban). De livrarea cărților se ocupă Inițiatorul campaniei, iar de distribuirea cărților se ocupă Partenerii Orașului Juridic.
B. Adunați minim 20 de donatori magici (dintr-o școală/clasă/centru de copii) și donați minim 33 lei de persoană. Pentru gestul extraordinar, grupul magic va fi recompensat astfel:
vom aduce 25 de exemplare din „Codul penal pe înțelesul copiilor”, cu 5 exemplare în plus (20 + 5 în plus).
specialiștii noștri juridici vor preda o oră de educație juridică în școala/clasa/centrul donator (valabil doar în zona Iașului).
Oricărui copil înscris sau nu într-o școală/clasă/centru din țară.
„Codul penal pe înțelesul copiilor” se adresează, în principal, copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-18 ani, dar este deosebit de util și tinerilor, adulților pentru înțelegerea legii.
Ne place să credem că prin educație putem oferi copiilor noștri o viață mai bună. Donația d-voastră poate schimba în bine destinul unui copil.
Dacă doriți să contribuiți la viitorul unui om, o puteți face printr-o donație în contul campaniei:
– nume: Asociația pentru Dialog în Justiție
– cont: RO10RNCB0175150292700001
– CIF: 35907135
Vă asigurăm că absolut toți banii proveniți din donațiile magice sunt distribuiți către îndeplinirea scopului educativ al acestei campanii.
Asociația (Inițiatorul) gestionează finanțele în vederea realizării tipăriturii, livrării. Partenerii care se ocupă de distribuirea Codurilor nu sunt implicați financiar, nu sunt remunerați, nu beneficiază de niciun avantaj material.
Pentru a reuși să ne încadrăm în cheltuielile ocazionate cu tipărirea, împachetarea, livrarea cărții juridice, donația minimă este de 33 lei pentru un exemplar din cartea „Codul penal pe înțelesul copiilor”.
Pentru o donație ce cuprinde minim 20 de exemplare, donatorul va primi 25 de exemplare (cu 5 exemplare în plus) + o oră de educație juridică, predată de specialiști în domeniu (valabil doar în zona Iașului).
Trimiteți un mesaj scris la adresa de email orasuljuridic@gmail.com, sau pe WattsApp la numărul de telefon 0751.716055, cu textul: „Donez magie 1/2” (varianta 1 sau 2).
* Varianta 1 se referă la donația pentru un copil defavorizat.
* Varianta 2 se referă la donația pentru un grup de minim 20 donatori pe școală/clasă/centru copii.
În mesajul scris atașați următoarele informații:
– numele celui care donează (opțional)
– numele și adresa completă a celui care primește donația-cărțile (obligatoriu pentru varianta 2 de donație)
– numărul de cărți donate
– dovada donației
Veți primi imediat răspunsul și mulțumirile noastre.
În urma donației magice, Asociația pentru Dialog în Justiție se ocupă de tipărirea, împachetarea și livrarea Codurilor.
Distribuirea cărților către copii se face de către Partenerii magici ai campaniei:
– Inspectoratul Școlar Județean Iași
– Direcția Generală Anticorupție
– Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași
– Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași
– Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Iași
– Asociația Vespasian V. Pella din Iași
Participați la o campanie juridică magică
Salvați un copil de la necunoașterea legii
Ajutați la educația juridică a unui copil
Intrați într-o comunitate de oameni magici: buni, ghidați de spiritul legii
Puneți bazele unei lumi animată de oameni liberi, conștienți, responsabili pentru faptele lor și acțiunile lor
Contribuiți la creșterea unui copil responsabil
Deveniți parte a unui lucru extraordinar
Faceți o magie pentru un copil
Respectând confidențialitatea datelor, vom adăuga informații și fotografii magice pe conturile campaniei:
Facebook: Orașul Juridic
Instagram: orasuljuridic
Mai multe detalii puteți obține în scris la adresa de email orasuljuridic@gmail.com, sau pe WattsApp la numărul de telefon 0751.716055.