intră și tu în comunitatea orașului juridic!

Colaboratori ai Orașului

Tudor Duca

Decan Baroul Iași

Născut, crescut și educat în Iași, am ales să rămân în acest oraș și, prin activitatea mea profesională și prin cea civică, să întorc comunității măcar o mică parte din contribuția avută la formarea mea.
Sunt membru al Baroului Iași, cu o activitate neîntreruptă în profesia de avocat începând din anul 2002. În anul 2019 colegii mei mi-au acordat onoarea de a mă alege decanul lor, funcție de care profit pentru a iniția și sprijini proiecte care presupun implicarea avocaților ieșeni în viața cetății și creșterea prestigiului profesiei noastre.
Pe plan personal, mă consider un cetățean al lumii. Atunci când timpul mi-a permis, am căutat să îmi lărgesc orizontul cunoașterii dincolo de comoditatea scaunului propriului birou, călătorind în zone îndepărtate ale Terrei și întâlnind oameni cât mai diferiți. 
De altfel, acestea sunt și pasiunile mele: cărțile și călătoriile, la care mă întorc ori de câte ori am ocazia.

Mihai Dunea

PRODECAN DREPT U.A.I.C. IAȘI

Prodecan al Facultății de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Lector universitar doctor în cadrul Facultății de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în domeniul dreptului penal, partea generală.
Pe parcursul activității didactice de până acum, am fost implicat în susținerea și/sau participarea la mai multe conferințe, simpozioane, cursuri de specializare, școli de vară și alte manifestări academice în domeniul juridico-penal, publicând o serie de articole în materia dreptului penal în reviste și periodice de specialitate, precum și în volume ale unor conferințe naționale și internaționale.
De asemenea, fac parte din colectivul de autori al lucrării Noul Cod penal – comentarii pe articole (coordonator: prof. univ. dr. Tudorel Toader), 2014.
 

Dan Constantin Mâță

AVOCAT

Lector universitar doctor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și avocat în Baroul Iași.  Doctor în drept al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (2014). Doctor în istorie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și al Universității din Angers (2009).  Studii universitare de licență și studii aprofundate la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. 
Mobilități universitare și stagii de documentare în Franța, Grecia, Ungaria și Spania. Titularul cursului de Drept administrativ și al cursului de Istoria dreptului românesc la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.  Autor al mai multor cărți, studii și articole publicate în țară și în străinătate în domeniul dreptului public, al securității naționale și al istoriei dreptului.

Gabriela Lupșan

AVOCAT

Profesor universitar doctor la Facultatea de Drept, Universitatea ”Danubius” din Galați, avocat în Baroul Iași.
Are publicații în domeniul dreptului familiei, dreptului internațional privat și în domeniul reproducerii medical asistate.
Are activitate de asistență juridică la asociații/fundații în domeniul protecției copilului, precum și activitate de voluntariat în diferite proiecte (de exemplu, elaborarea  în colaborare ”Ghid juridic pentru elevi”- Asociația pentru Dialog în Justiție).
Pasiuni: călătorii, sport, literatură, gastronomie.

Cristina Gavrilescu

AVOCAT

Gavrilescu Luiza-Cristina are o experienţă profesională de peste 20 de ani în domeniul juridic, activând în calitate de avocat  și de lector univ. doctor la Facultatea de Drept a Univ. „Al. I. Cuza” din Iaşi,  în cadrul căreia a predat  cursuri la disciplinele: „Drept civil. Partea generală. Persoanele”, „Drept bancar”;  „Procedura falimentului” –  la studiile de licență și „Procedura insolvenței în plan transfrontalier” –  la studiile de master.

Aurora Ciucă

AVOCAT

Profesor universitar doctor la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Profesor universitar doctor Hab. Școala Doctorală a Facultății de Drept, din cadrul Universității „Titu Maiorescu” din București.  Avocat în Baroul Iași.                                 
Formator I.N.P.P.A. în cadrul Centrului Teritorial Iași.  Președinte al Asociației „Vespasian V. Pella” din Iași.
Sunt doctor, mediator, arbitru, avocat la Societate civilă de avocați „Doina Stupariu și asociații”.
Avocatura nu este doar o profesie pe care o faci cu pasiune, este un mod de viață. Este ceva ce îți pătrunde în suflet. Este dragoste de oameni. Este bucuria de a oferi ceea ce știi, mulțumirea că poți întinde mâna celui care are nevoie de tine.
Noi, avocații, suntem asemeni olarilor: legea este lutul care prinde viață în mâinile noastre.

Geta Lupu

avocat

Pasiunile mele sunt legate de comunicare deoarce acest aspect mă  caracterizează: comunicare verbală  și nonverbală.
Ador să citesc povești școlarilor mici. Expresivitatea lor, modul lor de ascultare este de neprețuit.
În egală masură mă pasionează vizitarea expozițiilor de artă plastică. Complicitatea care se crează în cadrul unei expoziții între lucrare și lumină, menită să o pună în valoare, dă naștere  unor emoții unice.
Voluntar în educație juridică, avocat, mediator, fondatoarea jocurilor juridice Themesis și autor al poveștilor „Aventurile lui Juridicel”,  ce pot fi găsite pe pagina http://www.themesis.ro
Am norocul să practic o meserie care se îmbină cu pasiunea pentru ceea ce fac. Îmi place să dăruiesc din ceea ce știu și acesta a fost unul dintre motivele pentru care am devenit voluntar în proiectul de educație juridică în școli. Cred că “prima idee pe care un copil trebuie să o dobândească este diferența dintre bine şi rău.“ (Maria Montessori, medic și pedagog)
Mă simt onorată că pot face parte din proiectul Orașul Juridic.

Andreea Fandache

NOTAR

Numele meu este Andreea Fandache și sunt absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iași.
Am exercitat cu entuziasm profesia de avocat, iar acum sunt notar public, profesie care mă face să stau aproape de cărțile de specialitate zi de zi.
Iubesc frumosul, literatura și excursiile montane.
Avocat în Baroul Iași. Specializată în drept civil, dreptul familiei, contracte, drept imobiliar, drept penal și dreptul muncii.
Mă preocupă îmbunătățirea calității vieții oamenilor, a mediului înconjurător, precum și evoluția societății, în general. Consider că evoluția socială pornește de la o evoluție personală, a fiecărui individ în parte.

Carmen Diaconu

AVOCAT

Avocat în Baroul Iași.
Conferențiar universitar doctor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Facultatea de Agricultură, autor a mai multor lucrări din domeniul răspunderii penale a funcționarului public și din dreptul agrar.

Candice Petcu

com. șef de poliție D.G.A.

Comisar-șef de poliție Candice Petcu din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași.
Sunt licențiată în psihologie și drept și am o experiență profesională de 20 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

Anamaria Stamatin

comisar șef de poliție

Sunt comisar șef  Stamatin Anamaria Ecaterina, coordonator al Centrului Regional Iași din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.
Activez în Ministerul Afacerilor Interne din anul 2005, iar în cadrul Agenției din cursul anului 2018.
Consider că rolul activ al muncii de prevenire împotriva unui flagel precum traficul de persoane este deosebit de important într-o țară în  curs de dezvoltare precum este țara noastră. 
Sunt o persoană foarte ambițioasă, empatică, trasături absolut necesare în munca pe care o desfășor. 
Sunt mereu implicată în tot ceea ce fac pentru a obține rezultatele dorite,  fiind atentă la toate micile detalii care pot face diferența în anumite situații. 

Marius Manea

Șeful C.R.P.E.C.A. Iași

Numele meu este Manea Marius Mihai, sunt inspector principal de poliție și șeful Centrului Regional de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Iasi, din cadrul Agenției Naționale Antidrog. Îmi desfășor activitatea în cadrul MAI din anul 2012, perioada în care am fost ofițer de poliție judiciară în cadrul Biroului Investigații Criminale și ulterior în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iasi – Serviciul Antidrog. 
În ceea ce privește domeniul de competență, ceea ce mă reprezintă este calitatea actului profesional si dorinta continuă de perfecționare. 
De asemenea, consider că munca de prevenire antidrog este guvernată de două direcții principale: capacitatea de a-i întelege pe ceilalți și în același timp capacitatea de a-i face să te înțeleagă.

Ana-Maria Rață

AVOCAT

Practic meseria de avocat încă de la terminarea facultății, iar mai nou, de o bună bucată de vreme cochetez cu ideea de a transmite câte ceva din experiența mea către generațiile tinere. 
Îmi place să interacționez cu oamenii, să îi ajut să-și rezolve civilizat conflictele, să îi ajut să înțeleagă situațiile juridice prin care trec și împreună cu mine să obțină soluția optimă pentru ei.
Am o experiență de peste 20 de ani, fiind familiarizată cu o gamă specifică de activități care includ asistență persoane fizice, drept societar, drept fiscal și administrativ, dreptul muncii, audit companii, drept comercial. 
Am participat la importante tranzacții imobiliare și achiziții de companii, realizând cu succes activitatea de due diligence. 

Amalia Tudorache

AVOCAT

Un om printre alți Oameni în acest oraș drag. 
De profesie avocat cu studii aprofundate in Criminalistica și cu aplecare spre oameni și prieteni necuvântători.  Drept urmare, câteva conferințe organizate, numeroase activități caritabile și nu am obosit. 
Marile pasiuni, lectura și călătoriile pălesc totuși in fata dorinței de a oferi la rându-mi aportul comunității din care fac parte. 
Fiind de un optimism incurabil, consider ca nimic nu este imposibil atâta timp cât muncești, ești dedicat și ai parte de oameni deosebiți in jurul tău.

Lavinia Maria Văcărescu

AVOCAT

Daniela Strungariu

AVOCAT

Ion Creangă

consilier juridic I.s.J. Iași

Orașul juridic

Mulțumim tuturor celor care ne susțin cu entuziasm proiectele,
contribuind astfel la dezvoltarea unei comunități de oameni mai informați, mai buni, mai responsabili!